3. تضعیف بنیان های نظام خانواده
از دیگر تبعات حضور بدون کنترل و حتی با کنترل ماهواره بر خانواده است ورود ماهواره به خانه را می توان به منزله ورود یک فرد نامحرم ولاابالی دانست که دوست ناباب برای فرزندان است و درصدد آسیب زایی در رفتار و روابط خانوادگی است. در حقیقت رابطه ماهواره با ارزش ها و سبک زندگی به منزله رابطه طمع کارانه فرد نامحرم با ناموس است. چرا که برنامه های ماهواره ای با استفاده از پیشرفته ترین نظریه های روانشناسانه علیه جهان سوم به ویژه ایران که کشوری اسلامی و شیعه است طراحی و به اجرا گذاشته می شود به گونه ای که تماشاگران به هیچ وجه در وحله اول متوجه این اهداف نمی شوند. روش های مورد استفاده در ماهواره ها از فنون روانشناسانه ای مثل عملیات القایی، نفی و اثبات و روش های شرطی کردن بهره می برد که تشریح آنها به صورت تخصصی مقوله ای دیگر را می طلبد.
اما برای مثال مگر در مباحث اولیه نگفتیم که یکی از اهداف و برنامه های ماهواره ها فردگرایی و رواج روش های لیبرالی است. به عنوان نمونه در این زمینه برای اینکه کانون گرم خانواده را با اجزای وسیع و صمیمی اعم از پدر و مادر فرزندان در ارتباط با سایر بستگان را از هم بپاشند؛ به گونه ای که امروز تا حدودی در شهرهای بزرگ موفق شده اند که حتی فرزندان از حال پدر مادرها خبر ندارند و یا کمتر خبر دارند و عاطفه انسانی قربانی روابط ماشینی و صنعتی شده است. برای مثال این هدف با نام گذاری شبکه ای تحت عنوان "من و تو" آغاز می شود. این شعار یعنی اینکه من و تو دیگر هیچ کس (همان شعار فردگرایی) در صورتی که همه ما به این موضوع پی برده ایم که در جمع بودن چه لذتی دارد و خداوند هم در قران می فرماید من با جماعت هستم. شبکه های ماهواره ای برای رسیدن به این هدف از اقسام روش ها استفاده می کنند و فیلم هایی را ارایه میدهند که سوژه های آنها ناخودآگاه افراد را به تغییر و دگرگونی سبک زندگی ایرانی وادار می کند. که نتیجه نهایی آن رواج پدیده های مخربی هم چون ازدواج سفید؛ خیانت جنسی زوج ها به یکدیگر، رواج دوستی بین زنان متاهل با مردان مجرد و بالعکس، انواع روابط نامشروع دختران با پسران؛ گسترش انواع اعتیاد؛ تضعیف ارزش ها و سنت های مذهبی و از بین رفتن قبح و بدی مسایل و تضعیف حیا و عفت و بسیاری دیگر از مسایل دیگر که اصلی ترین نمونه آن تغییر سبک زندگی در بسیاری از موارد است که پیوسته مشکلات زندگی و وخامت و به هم ریختگی اوضاع زندگی شهری را افزایش می دهد. ماهواره ها امروزه مرزها وحریم های خانواده را می شکنند و به آسانی حقیقت های سیاسی و اجتماعی را وارونه جلوه می دهد، آنها دزد وقت افراد هستند و اگر بتواند حتماً سـرک هــم به کیف پول افراد خواهد زد، یعنی خرید ماهواره به منزلۀ دعوت این فرد ناباب به منزل هاست. اهانت به والدین و بی توجهی به آنها ، نفوذ جادو و طلسم در زندگی روز مره بازیگران همه و همه باعث شده فیلم ها وسریال های ماهواره به طور هدفمند عفت واخلاق اجتماعی را نشانه- گیری کنند.
بنابراین برخی از ناهنجاری ها و آسیب های اجتماعی که امروز اشاعه و گسترش آنها بی رابطه با فرهنگ سازی از طریق شبکه های ماهواره ای نیست به شرح ذیل تشریح می گردد.
الف. دختران فراری
از مهم ترین کارکردهای سریال ها وفیلم های پخش شده در ماهواره، آزادی در خارج از خانه هاست، به این معنا که افراد مخصوصاً دختران جوان را که به صورت سنتی و فرهنگی اصیل در خانواده ها با محدودیت هایی رو برو هستند را دچار حس زندانی بودن در خانه می کنند. این فرآیند روانی به صورت خیلی ساده با مقایسۀ خود با دختران (شخصیت های) موفق یا آزاد سریال ها و فیلم ها صورت می گیرد. به گونه ای که مطالعه وضعیت دختران قربانی حکایت از آن داشته که در وحله اول در ذهن آنها شخصیت فیلم های ماهواره ای الگو سازی شده و سپس اقدام به فردگرایی و استقلال مخرب کرده اند. این بحران با عدم مدیریت صحیح والدین در خانواده ها؛ تبدیل به یک عقده و در نتیجه فرار یا رویگردانی دختران جوان از فضای امن خانه می گردد. چنین پدیده ای در خانواده های که از ساختار درستی برخوردار نیستند( پدر و مادر کم سواد و یا بی سواد؛ فقر و اختلاف خانوادگی و ...) شدیدتر است.
ب. بدحجابی و زنان خیابانی:
طبیـعی است کـه وقـتی در خانواده ها، بدون هیچ محدودیتی اعضای خانواده پای ماهواره می نشینند و فیلم هایی را می بینند که برای خانواده مناسب سازی نشده است، وبی حجابی در آن به عنوان یک امر عادی و بلکه مایه افتخار موج می زند. به مرور از حجاب ارزش زدایی شده و زنان خانواده ترجیح میدهند که با حجاب کم رنگ تر یا احیاناً بی حجاب در جامعه حضور پیدا نمایند. این مسئله با عمومی تر شدن بی حجابی و حتی استقبال نامحرمان از حضور بی حجاب زنان در جامعه تبدیل به ایجاد فضای خودنمایی برای نامحرمان و در ادامه روند دور شدن از دیده شدن در خانواده تبدیل به روابط باز میان زنان و مردان می شود.
خدای ناکرده شوم ترین نتیجه و پی آمد این فرایند و با عرض پوزش از ساحت مقدس خوانندگان این متن؛ پدیده زنان خیابانی یا شکل گیری روابط نا مشروع بین افراد متأهل می گردد. نمونۀ زشت این آسیب را می توان در بین زنان جوانی دید که علی رغم متأهل بودن با آرایش های بسیار زننده به همراه فرزندان خوردسالشان - که این نیز الگویی برای اینده این فرزندان خواهد بود - در خیابان ها دید، زنانی که در مواردی از بروز دادن رفتارهای دوستانه با مردان نامحرم در خیابان ها هیچ ابائی ندارند.
ج. تأثیر منفی بر روابط بین افراد و دامن زدن به اختلاف خانوادگی :
وقتی در برنامه های ماهواره ملاحظه می شود که افراد و شخصیت های فیلم های پخش شده چقدر با انزواطلبی و حتی مقابله با افراد خانواده اشان و یا خیانت به آنها می توانند موفق باشند، اعضای خانواده از این طریق تحت تاثیر قرار گرفته و رفتار انها به سوی چالش و اختلافات داخلی کشیده می شود که از این طریق نقش و جایگاه پدر و مادر در خانواده ضعیف و کم اهمیت می شود و دیگر کسی به حرف پدر گوش نمی دهد و به همراه سایر مسایل ایجاد اختلاف بین زوجین و دوری فرزندان از والدین دامن زده می شود. از سوی دیگر وقتی که پدر یا مادری به همراه پسر یا دختر جوانشان نظاره گر تصاویر فیلمی هستند که در آن یک معاشقه و لو خفیف صورت گیرد، همین مسئله موجب از بین رفتن پرده های حجاب بین افراد خانواده و در نتیجه شکستن قبح افعال می گردد(ضمن اینکه غرایض جنسی هم تحریک می شود که خود عوارض خاص و مخرب دیگری را در پی دارد. اینکه در خانواده ای قبح افعال شکسته شده باشد، چه اتفاقات بدی رخ خواهد داد؛ به راحتی قابل بیان و اندازه گیری نیست. حضرت علی علیه السلام در مورد حیا فرمود. الحیاء فعل القبیح یعنی حیا از انجام افعال قبیح و زشت جلو گیری می کند.
د. ترویج هوس خواهی و تنوع طلبی:
آنچه در سریال ها وفیلم های نمایش داده شده در ماهواره مشاهده می شود، بازیگرانی هستند که صرفاً به خاطر زیبایی هایشان جلوی دوربین ها حاضر می شوند، ودر سرتاسر پخش برنامه، زیبایی های ظاهری و جسمی شان به صورت بسیار پر رنگ نمایـش داده می شـود به گونه ای که محرک شهوات افراد باشد. در طرف دیگر قضیۀ عموم سریال ها و فیلم هایی که برای مخاطب ایرانی و مسلمان ماهواره آماده سازی می شود، سعی می شود که در آن برای افراد حق چشیدن روابط دیگر علاوه بر روابط زناشویی را محفوظ بداند. همین مسئله علی الخصوص در مردان موجب این می گردد که حتی برای تفریح که شده به دنبال رفع عطش تنوع طلبی شان بوده و ذهنشان درگیر این مسئله باشد. کمترین اثر این آسیب کم رنگ شدن رابطۀ عاشقانه بین زن ها وشوهر ها وعدم رضایت وتمایل جنسی آنها خواهد بود. در حوزۀ فردی هم مهم ترین آسیب های ماهواره تشتّت و نا آرمی فکری و عدم امنیت روانی، عدم اعتماد به اطرافیان و دروغگو دانستن همه یا اکثر افراد، ایجاد روحیۀ دو گانگی شخصیتی در دراز مدت و بروز ناهنجاری های فردی و اجتماعی، القای افسردگی و غم و نا امیدی؛ به ویژه در بین جوانان، سیاه نمایی و مسموم کردن جوّ فکری، همچنین ترویج هیجان کاذب خصوصاً در ابعاد سیاسی و احساسی انسان می باشد. همچنین مهم ترین آسیب های ماهواره در بحث فردی در خانواده تضعیف و نا دیده گرفتن پیوند، حق مسلم زناشویی، القای تجربه به چندین باره عشق توسط زن و مرد حتی بعد از ازدواج، بی فرهنگ و بی کلاس معرفی کردن والدین؛ و نسبت دادن فرهنگ سنتی واصیل، به بی فرهنگی و یا ضد فرهنگ، القای عشق گمشده به افراد و معرفی دوست دخترها و دوست پسرها به عنوان دوستان خانوادگی و الگوی زندگی جوان ها و ... . ادامه دارد