جوامع و تعلیم و تربیت قسمت نهم بازی کودکان:

یکی از مسایل در دوران کودکی بازی است که نقش به سزایی در شکل گیری شخصیت آنها دارد. بازی ها با اثر گذاری روانی و روحی رفتار و شخصیت کودکان را شکل می دهند.

بازی خانه سازی: این بازی کودک را صاحب اختیار بار می آورد و به او می آموزد که باید ساخت.

بادکنک بازی: بازی ترکاندن بادکنک برای رفع عقده ها و رهایی از خجالتی بودن مفید است . به کودک می فهماند که بزرگترین چیزها ( مشکلات ) هم به دستان تو می ترکد ! می فهماند که عقده هایت را بِترکان .

خمیر بازی:  خمیر بازی منعطف بودن را به طور غیر مستقیم به او می آموزد و به اومی فهماند لجباز نباش و گاهی هم تغییر کن .

تلفن بازی: بازی که در آن والدین با استفاده از دو عدد گوشی تلفن با کودکشان تلفنی صحبت می کنند .این بازی بهترین وسیله برای تقویت انگیزه ارتباط و اجتماعی کردن  و آموختن روابط عمومی و رفع خجالتی بودن است.

لازم به توضیح است که چون کودک خیال پرداز است و قدرت تصویر سازی بالایی دارد؛ ممکن است در حین بازی کردن دروغ نیز بگوید؛ البته نگرانی ندارد این مساله ابزار بازی کودکان است و بعدها منتفی می گردد. یعنی این عیب کودک نیست.

مهم است بدانیم حداقل زمان بازی با کودک دو ساعت است. در غیر این صورت کودک ارضاء نشده و این نیاز در وی به صورت عقده باقی می ماند . پس اگر والدین کودکان خود را به پارک یا محلی برای بازی و تفریح بردند ، تا قبل از این زمان او را محروم نکنند .

ضرورت دارد بدانیم که اسباب بازی کودکان مهم ترین کالای فرهنگی به حساب می آید و در تعلیم و تربیت کودکان نقش کلیدی دارد. این در حالی است که کمپانی ها و مراکز تولید کننده با سوء استفاده از ناآگاهی های والدین و روی اهداف خاص، به طور مثال تبلیغ و نهادینه کردن فرهنگی خاص من غیر مستقیم مبادرت به طراحی حساب شده اسباب بازی کنند. بارزترین مثال در این زمینه عروسک ها هستند. یعنی در این میان، عروسک ها مصداق بارز فرهنگی ترین محصول هستند. تحقیقات روانشناسان کودک این نکته را ثابت کرده که بخش عمده شخصیت یک کودک، از نخستین روزهایی که با حواس خود، دنیای پیرامونش را درک می کند ، در تماس با عروسک ها شکل می گیرد.

این احساس، به ویژه در بین دختربچه ها، نیازی فطری است و جایگزین ندارد. غرب نیز همواره در پی ساخت دهکده ای یکپارچه به تربیت نسل غربی همت گمارده و در این راه، هزینه ها کرده است.در دنیای کنونی چیزی وجود ندارد که خنثی باشد؛ بدین معنا که در ماهیت هر چیز اثرات یک فرهنگ و تمدن مشاهده می شود. نمونه های این نظریه، فراوان است که در مثال می توان به لباس غربی و شرقی اشاره داشت. لباس غربی به دلیل اثری که از فرهنگ اومانیستی غرب می گیرد، هر روز، به بدن نماتر شدن حرکت می کند، و لباس، دیگر پوششی برای حفظ بدن نیست. اسباب بازی و هر چیز دیگری که از دل هر فرهنگی خارج می شود، رد پایی از عقاید، فرهنگ و تمدن سازنده آن به بازار می آید. ادامه دارد ...

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.