پشت پرده کودتا در ترکیه چیست؟

 

 کودتا ترکیه

می توان چنین ادعا کرد که در حالی که ما در تهران از ناموفق بودن کودتا سخن می‌گوییم هنوز بخش قابل توجهی از ملت ترکیه فکر می‌کنند کودتا با موفقیت انجام شده است.  

ادامه مطلب ...

اتفاقی که سمت و سو را برای دریافت حقوق های کلان فراهم کرد

وقتی فردی که در دوره‌های گذشته‌ مدیریتی خود سوء سابقه اقتصادی، اعتقادی و تفکری دارد با ایجاد یک هجمه و اینکه حمایت از فلان مدیر و رییس جمهور داشته حتی اگر مردم هم از آن رضایت نداشته باشد مشاهده می‌کنیم مجدد در مسند ریاست و مسئولیت قرار می‌گیرد از نظر بنده چنین افرادی اعتماد خود را به مرور زمان نزد مردم از دست می‌دهند لذا نباید اجازه دهیم که مردم اعتمادشان را از دست بدهند و با صداقت عمل کرد.

پایگاه خبری تحلیلی استادنیوز در استودیوی اختصاصی خود به گفتگو با دکتر کامران شیوندی استاد دانشگاه علامه طباطبایی  پرداخته است. اکنون قسمتی از شان را می‌خوانیم.

  دکتر کامران شیوندی استاد دانشگاه علامه طباطبایی پیرامون اتفاقی که باعث شد تا مدیران دولتی به سمت گرفتن حقوق‌های کلان سوق پیدا کنند به مجری برنامه گفت: ما دولت و ملت را جدای از هم فرض می‌کنیم؛ دولت‌ها روی کار می‌آیند و می‌روند لذا این دلیلی بر نقاط ضعف و قوت تلقی نمی‌شود چراکه دولت‌ها در مبانی فکری و مدیریتی عملکرد‌های مختلفی با هم دارند، بحث حسابرسی امور کارگزاران است که در منظر حضرت علی (ع) نیز عملکرد کارگزاران از اهمیت و جایگاه خاصی برخورددار است.

 وی ادامه داد: اگر کسی در بیت‌المال دست‌بردی داشته باشد مطلبی وجود دارد که روشن می‌کند آیا خیانت با نفاق و دزدی تفاوت دارد یا نه، اگر مخاطب کارگزاران اسلامی باشند علامه طباطبایی در معنای خیانت می‌گوید که خیانت یعنی نقض و شکستن امانتی که حفظ آن حقی از حقوق است که براساس عهد، وصیت و مانند آن ایجاد شده است. در جایی راغب می‌گوید خیانت و نفاق یک معنا دارد جز اینکه خیانت در برابر عهد ، امانت و نفاق در برابر اعتبار دین است؟ اگر شما در خانه نشسته‌ای و دزدی کردی اسم آن دزدی است اما اگر در بیت‌المال دست بردی هم خیانت است هم دزدی و نفاق.

  

کامران شیوندی درخصوص اینکه گرفتن حقوق کلان در بین مدیران دولتی نفوذ لیبرالسیم غرب است یا اشکالاتی که در قانون اساسی وجود دارد اظهار کرد: چند مقوله است که قانون مشخصی برای آن‌ها وجود ندارد. فردی که می‌خواهند سِمت مسئول را بپذیرد باید ویژگی‌هایی داشته باشد از جمله اینکه به صورت رفتاری، یعنی قابل مشاهده باشد و هنوز منشوری نداریم که ورود به سطوح مدیریتی لازمه‌اش داشتن یکسری خصوصیات است. منشور روحانیت حضرت امام (ره) خطاب به روحانیون بیانگر این است. با اینکه در کشور ما در اجرای عدالت بین روحانی و غیر آن امتیازی نیست ولی هنگامی که با متخلفی از روحانیت خوش سابقه یا بد سابقه برخورد شرعی، جدی و قانونی می‌شود فوراً باندها فریاد می‌زنند که چه نشسته‌اید! جمهوری اسلامی می‌خواهد آبروی روحانیت را ببرد یا اگر احیاناً کسی مستحق عفو بوده و بخشیدِ شود تبلیغ خواهند کرد که نظام به روحانیت امتیاز بی‌جا داده است.

 

 مدرس دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: اگر بیانات بیان‌گذار جمهوری اسلامی را بعداز ۳۸ سال پیاده سازی کنیم و یک منشوری در باب ویژگی‌‎های مدیران به صورت عملیاتی طراحی کنیم لذا شاید یک شخص برای استانداری صلاحیت داشته باشد اما صلاحیت ورود به وزارت را به عنوان وزیر در نظام جمهوری اسلامی ایران نداشته باشد یا صلاحیت وزرات را دارا باشد اما صلاحیت ورود به مجلس را نداشته باشد بنابراین چنین مواردی نیاز به بررسی و تحقیق جامع دارد.

 

 مدرس دانشگاه علامه طباطبایی اذعان کرد: وقتی فردی که در دوره‌های گذشته‌ مدیریتی خود سوءسابقه اقتصادی، اعتقادی و تفکری دارد با ایجاد یک هجمه و اینکه حمایت از فلان مدیر و رئیس جمهور داشته حتی اگر مردم هم از آن رضایت نداشته باشد مشاهده می‌کنیم مجدد در مسند ریاست و مسئولیت قرار می‌گیرد. از نظر بنده چنین افرادی اعتماد خود را به مرور زمان نزد مردم از دست می‌دهند لذا نباید اجازه دهیم که مردم اعتمادشان را از دست بدهند و با صداقت باید عمل کرد.

 

وی عنوان کرد: حضرت امام (ره) فرمودند من به طلاب هشدار می‌دهم علاوه براینکه باید مواظب القاعات روحانی‌نما و مقدس‌نما‌ها باشیم، از تجربه تلخ روی‌کار آمدن انقلابی‌نماها و به ظاهر عقلای قوم که هرگز با اصول روحانیت آشتی نکرده‌اند، عبرت بگیرند که مبادا گذشته تفکر و خیانت آنان فراموش و دلسوزی‌های بی‌مورد و ساده اندیشی‌ها سبب مراجعت آن‌ها به پست‌های کلیدی و سرنوشت‌ساز نظام شود. باید گفت که این اتفاقات ریشه در گذشته دارد و به یکبار رشد پیدا نکرده‌اند، لذا چه تفکر و بحث حمایت‌های نیروی انسانی‌شان ریشه در دهه‌های گذشته دارد که نیاز به شناسایی دارند اما اگر معیار و مؤلفه‌های سازماندهی شده‌ای در این قضیه باشد هیچ‌کس نمی‌تواند در آن عدول پیدا کند و انقلاب در مسیر ولایت فقیه چنان دقیق ریل‌گذاری شده که در مسیر خودش حرکت می‌کند و هر کس که بخواهد ریل گذاری و اصول را رعایت نکند از قطار خروشان مقاوم انقلاب خارج می‌شود.

 

 کامران شیوندی درخصوص عملکرد مردم نسبت به فیش حقوقی مدیران اظهار داشت: اگر مردم را به دو دسته خاص و عام تقسیم کنیم (البته جایگاه عام و خاص هم در فتنه ۸۸ تغییر پیدا کرد) باید گفت که مردم در عین حال منتظر عکس‌العمل مسئولین هستند و می‌خواهند عکس‌العمل مسئولین را در قبال خیانت به بیت المال مشاهده کنند. بنده معتقدم قضیه‌ای که به این شکل جنجال پیدا کرد را باید یک فتنه دانست. مردم همگی منتظر بودند که نتیجه برجام و تأثیر آن در زندگی خود را ببینند؛ البته اتفاقاتی نیز در بحث سوریه و یمن در حال رخ دادن است چراکه در این برهه از زمان به یکباره افکار عمومی از سمت بین‌الملل و کشورهای مختلف یکباره سوق پیدا می‌کند به سمت فیش‌های حقوقی؛ بنابراین انتظار می‌رود که مردم منتظر عکس العمل مسئولین و پییگیر مسائل برجام و سوریه باشند تا این پرش افکاری که در جامعه شکل گرفته است کشور و مردم را منحرفِ از تحقق ناب اسلامی نکند.  

  

وی خاطرنشان کرد: باید گفت که در اتفاقات اخیر فتنه هم وجود داشته اما این فتنه باب خیری شد که یک سنگ بنا و گام خوبی برداشته شود، شاید این موضوع در دولت‌های گذشته نیز وجود داشته اما نه با این شدت که برخی با جسارت اعلام کنند که “گرفته‌ایم و از شیرمادر هم حلال‌تر است” لذا نباید اینگونه باشد چراکه این رفتار نشان می‌دهد که آن فرد در جامعه اسلامی تربیت نشده است.

 

 این مدرس دانشگاه در پایان اشاره کرد: تا زمانی که مردم هم مسیر و پشتیبان ولایت فقیه باشند و سکان‌دار حکیم و فرزانه‌ای همچون رهبر انقلاب دارند، جای نگرانی نیست اما مردم باید مطالبه‌گری خود را داشته باشند و از طرف دیگر هم برجام و قضیه سوریه و یمن را فراموش نکنند.

پشت پرده کودتا در ترکیه چیست؟

می توان چنین ادعا کرد که در حالی که ما در تهران از ناموفق بودن کودتا سخن می‌گویم هنوز بخش قابل توجهی از ملت ترکیه فکر می‌کنند که کودتا با موفقیت انجام شده است.

دو تحلیل عمده برای حوادثی که رخ داد وجود دارد که گذر زمان در مورد آنها قضاوت خواهد کرد:

1)  این کودتا توسط نیروهای جریان گولن در بدنه ارتش سازماندهی شده است. این کودتا پس از آن رخ داد که هفته گذشته برای اولین بار عملیات‌های امنیتی علیه شاخه نظامی این جریان انجام شد. در دو سال گذشته هیچ هفته‌ای بدون عملیات علیه نیروهای این جریان در ساختار قضایی و اطلاعاتی ترکیه وجود نداشته است و صدها نفر به جرم همکاری با جریانی زیرزمینی در درون دولت دستگیر شده بودند. اما برای نخستین بار در هفته گذشته تعدادی از افسران ارتش تحت بازداشت قرار گرفتند. این عملیات جریان را متوجه جدیت دولت در برخورد با خود کرد و جریان را بر آن داشت تا با پیش چشم گرفتن تمام ریسک‌های پیروزی یا شکست کودتای خود دست به کار شود. در واقع جریان نظامی گولن متوجه شده است که با کودتا یا بدون کودتا در هر حال سرکوب و ریشه کن خواهد شد. بنابراین طی یک اقدام متهورانه دست به کودتای این شب زدند. اگر در نظر داشته باشیم که تا چند روز دیگر شورای عالی نظامی در ستاد کلاً نیروهای مسلح قرار بود که تشکیل شود و در این شورا با توجه به تحرکات هفته گذشته بی شک علیه جریان کشف شده گولن در ارتش تصمیماتی قرار بود که اتخاذ شود.
جریان گولن در ارتش  در شکل یک هسته مخفیانه با نام "کمیته صلح در جهان" در حال مدیریت اوضاع بود که بر اساس نظریه اول در مورد این کودتا توسط این هسته طراحی، مدیریت و اجرا شده است. مشکل اصلی این هسته پایین بودن درجات نظامی این افراد از سطح عالی ژنرالی بود که با توجه به این مساله بسیاری از کارشناسان نظامی و امنیتی معتقد بودند که در کوتاه مدت امکان کودتای فراگیر توسط گولنی‌ها در ارتش وجود ندارد و آنها در بدترین حالت می‌توانند خرابکاری انجام دهند. افرادی که این اقدامات را یک کودتای واقعی اما ناموفق – تا این مرحله – می‌دانند اقدام بسیار ماهرانه رسانه‌ای و روانی این گروه را دلیلی بر مدعای خود می‌دانند. تیم کودتا کننده در اولین اقدام تلویزیون دولتی را تسخیر کرده و از این طریق با ایجاد رعب در کشور وارد فاز مدیریت صحنه رد کشور شده است. در ادامه با در دست گرفتن ساختمان‌های مدیریت شبکه‌های خصوصی و پخش ماهواره‌ای شبکه‌های بخش قابل توجهی از کشور ار از مشاهده تلویزون محروم کرده و اینترنت را نیز قطع کرده است.
در واقع می توان چنین ادعا کرد که در حالی که ما در تهران از ناموفق بودن کودتا سخن می‌گویم هنوز بخش قابل توجهی از ملت ترکیه فکر می‌کنند که کودتا با موفقیت انجام شده است. از سوی دیگر وقتی در نظر داشته باشیم که ژاندارمری شاخه دوم این کودتا در کل کشور آماده اجرای امر بوده است و نقطه مزیت این نیرو گستردگی آن در سراسر کشور و تسلط بر تمام جاده‌های بین شهرهای کشور  می‌توان این فرضیه را تقویت کرد. در مجموعه بنظر می رسد کودتا با هماهنگی آمریکا وعربستان  برای همسو سازی بیشتر اردغان در سوریه و عدم تمایل به روسیه طراحی وعملیاتی شد
2)  دومین فرضیه بر آن است که این کودتا تنها یک تئاتر سخت و سنگین از سوی اردوغان بوده است تا با استفاده ازشرایط بحرانی ایجاد شده دست به تضعیف ارتش زده و امکان کودتاهای جدی‌ای که می‌توانست در آینده گریبانگیر او شود را از بین ببرد.

 

این طیف اصلی‌ترین موید این نظریه را فراهم شدن امکان قدرت نمایی بیشتر برای اردوغان به عنوان یک رهبر وحدت بخش و بسیج‌گر اقشار مختلف مردم می‌دانند و معقدند که درخشانتر شدن چهره اردوغان در این مساله به عنوان یک قهرمان ملی نشان میدهد که همه ماجرا تحت نظرات او بوده است و این تنها یک بازی کثیف است.

اگرچه تنها گذر زمان و بررسی سوانح آینده نشان خواهد داد که چه دست‌هایی در پشت پرده این حادثه وجود داشته است اما با در نظر داشتن تجربه حوادث پارک گزی که اکنون پس از دو سال اسناد حمایت بنیاد سوروس از آن در دست است و می توان آن را یک کودتای رنگی علیه اردوغان ارزیابی کرد صرفِ فراهم شدن امکان خودنمایی برای اردوغان را در مورد اهداف طراحی آن مساله نمی توان کافی دانست. در واقع اگرچه در صورت موفقیت اردوغان و حزب حاکم توان اردوغان بیشتر از پیش خواهد شد اما میزان هزینه ای که اردوغان در قبال این مساله متحمل شده است بسیار بالا است. از سوی دیگر در ماه های اخیر اردوغان با طیف های مختلف ارتش وارد مراوده شده و نظر مساعد آنها برای همراهی با خود در مسایل مختلف کشور ار فراهم آورده بود و در میان مدت امکان وقوع کودتا علیه او ممتنع بود.

همچنین اگر در نظر داشته باشیم که اصلی ترین نیروهای عامل در این کودتا نیروی هوایی و ژاندارمری (یعنی نیروهای تحت نفوذ گولن) بوده اند و نه نیروی زمینی که تا کنون همواره وظیفه اصلی کودتاها را برعهده داشته است احتمال صدق گزاره عاملیت جریان گولن بیشتر محتمل است.
در صورت موفقیت کامل ارتش، امنیت و دولت در سرکوب این کودتا و دستگیری تمام عوامل آن می‌توان ادعا کرد که اردوغان در برابر یک خطر بزرگتر با یک خطر کوچک روبرو شد و به گفته خودش این حادثه یک لطف الهی بوده است.
آمار کشتگان و زخمی‌ها هر لحظه در حال افزایش است و نیروی های ضدکودتا که نیروهای زمینی و زرهی ارتش هستند وارد شهرها می‌شوند.

 

غربی‌ها از وقوع کودتا در ترکیه اطلاع داشتند

یک روز قبل از کودتا، دولت فرانسه از تعطیلی دفاتر خود در ترکیه خبر داده بود، این مهم نشانه‌ای از مطلع بودن غربی‌ها از وقوع کودتا در ترکیه است، از سوی دیگر گولنیست‌ها هم که به عنوان کودتاگران از آنها نام برده می‌شود؛ مورد حمایت آمریکا   می باشدو  رهبر آن سلیلیان سال است  که در آمریکا زندگی می کندمی‌باشند؛  بنظر می رسد غربی‌ها اجازه چرخش بیشتر ترکیه به سمت روسیه را ندادند. و حمایت ضعیف اخیر اردغان از مخالفن سوریه را برنتابیدند و با این اقدام تذکر جدی و عملی بوی دادند

ایران

منم فرزند کوروش کبیر....

افسران - ایرانی بیدارباش

♦️دستاوردهای عملیات آزادی فلوجه
1⃣ تامین امنیت بیشتر بغداد (کاظمین)
2⃣ ارتقاء امنیت ناحیه شمالی کربلا
3⃣ تثبیت امنیت در الرمادی و استان الانبار
4⃣ ارتقاء امنیت در سامرا و استان صلاح الدین
5⃣ انسداد مسیر ارتباطی داعش با سعودی و اردن

♦️نتیجه :